Billeder af kroppe

 

Her finder du et billedmaterialet, der viser kroppens mangfoldighed.

Materialet er en samling af billeder med nøgne kroppe til brug i seksualundervisning eller anden undervisningssammenhæng.

 

Billederne illustrerer hvor forskellige kroppens dele ser ud fra person til person og viser derved kroppens mangfoldighed.

 

I billedmaterialet findes i alt 28 forskellige billedark.

 

De første 10 ark indeholder billeder af forskelligt udseende bryster, mandlige og kvindelige numser og kønsdele. Disse er både tilgængelige i farve og i sort/hvid.
Disse efterfølges af 18 ark med store billeder af både kvinde- og mandekroppe i sort/hvid.

 

Alle ark kan frit tilvælges eller fravælges efter behov, således at billederne tilpasses elevernes behov og niveau.

  

Hent hele materialet (pdf-fil 5,8 MB).

 

 

Hvordan bruger du materialet?

 

Arkene kan anvendes i forbindelse med undervisningsøvelser fra Sex & Samfunds undervisningsmateriale, eller som supplement til forskellige andre undervisningsmaterialer inden for seksualundervisning.

  • Arkene kan bruges om udgangspunkt for fælles dialog og diskussion om eksempelvis: udseende, kropstype, kropsidealer, kropsudsmykning, kropsidentitet og livsstilsvalg.
  • Arkene kan udleveres som print til eleverne enkeltvis eller i grupper, så de kan kigge, snakke og diskutere mangfoldigheden af forskellige menneskers krop og udseende.
  • Billederne kan printes i sort/hvid eller farve og bruges i forskellige kreative sammenhænge. De kan klippes til collager, hænges op, farvelægges osv.. Det er også muligt at bearbejde billederne i et billedredigeringsprogram, som eksempelvis Photoshop, så eleverne kan erfare hvordan man kan ændre kroppens udseende ved hjælp af en computer.

 

Om billederne

Billedmaterialet er en del af mange undervisningsmaterialer udarbejdet i forbindelse med Uge Sex, som er Sex & Samfunds undervisningskampagne, der årligt finder sted i uge 6.


Sex & Samfund har valgt at forholde sig kritisk til de krops- og kønsbilleder, der præsenteres i medierne med bl.a. billedmaterialet om kroppens mangfoldighed. Billederne er et produkt af et fotoprojekt hos Sex & Samfund, der har til formål at fremvise kroppen på en anden måde end den, som unge (og voksne) ellers oftest præsenteres for.
 

Personerne på billederne er helt almindelige mennesker i forskellige aldre, farve og form, og der er ikke brugt "Photoshop" eller retouchering i bearbejdningen af billederne. Alle modeller har stillet frivilligt op for den gode sag: At præsentere unge for et alternativt og mere realistisk kropsbillede.